Peștera Valea Cetății și Dino Parc – printre cele mai frumoase obiective turistice din Râșnov

Parc dinozauri RasnovÎntr-un post anterior vă spuneam cum Râșnovul începe să prindă contur și cum reușește să ajungă, cu fiecare mișcare, în topul principalelor destinațiilor de vacanță din România. Am avut dreptate. N-a trecut mult timp de atunci, că am și revenit să vă scriu despre același oraș ca destinație perfectă pentru un weekend relaxant. La  sfârșit de săptămână, Râșnovul inaugurează cel mai mare parc de dinozauri în mărime naturală, din Sud-Estul Europei.

Dinozauri. Da, ai auzit bine. Cum ce fel de dinozauri? Dinozauri din aceea simpatici, de dimensiuni impresionante, din era mezozoică, care te-au lăsat cu gura căscată, măcar o dată de-alungul copilăriei tale.

Așadar, dacă ești interesat de evoluția istorică a dinozaurilor, ți-e poftă de o plimbare interesantă în mijlocul naturii, și pe deasupra ți s-au epuizat ideile pentru drumețiile de weekend, atunci poate că n-ar fi rău să dai o fugă până la Râșnov. Ar putea fi  interesant și distractiv, în același timp.

Ce găsești la Dino Parc?

45 de dinozauri in mărime naturală, asezați în ordinea evolutiei lor în preistorie, vor putea fi admirați începând de vineri, în cel mai mare parc de dinozauri din Sud-Estul Europei –  Dino Parc Râșnov.  Dinozaurii au dimensiuni impresionate, între 8 şi 24 de metri lungime şi între 2 şi 20 de metri înălţime si sunt confecţionaţi din fibră de sticlă. Parcul are și un punct științific în care poți găsi informații și fotografii atestate de către paleontologi. Așa că ai toate șansele să pleci de acolo mai bine documentat ca niciodată despre era dinozaurilor care te interesează, iar copii tăi vor auzi povestea perfectă, atunci când te vor întreba când, unde si cum au trăit aceste animale fantastice.

Dacă n-ai chef de dinozauri dar vrei totuși să ieși din casă, trebuie să știi ca în același parc vei găsi si un cinematograf de 70 de locuri, un lac artificial, tocmai bun pentru un picnic în natură, dar și multe căsuţe în copaci, de care te poți bucura alături de cei mici.

Parcul este deschis vizitatorilor în fiecare zi, în intervalul 09.30 – 20.00 iar preţul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult şi de 22 de lei pentru copii.

Peștera Valea Cetății

poza-1303241952_concert2

La nicio aruncătură de băț de cetatea Râșnovului, poți vizita și una dintre cele mai frumoase peșteri din zona Brașovului –Peștera Valea Cetății. Descoperită în anul 1949, peștera are o lungime de aproximativ 1 km și este renumită datorită stalactitelor din interior. Stalactitele pot fi văzute cu ușurință grație sistemului de iluminat modern, pe bază de leduri, special conceput pentru a nu influența temperatura din interiorul încăperilor.

Ineditul peșterii de la Râșnov se datorează însă, din punctul meu de vedere, altui lucru nemaipomenit în România. În Sala Mare a Peșterii s-a amenajat de ceva timp, o mini- scena dedicată concertelor de muzică clasică. Peștera are o acustică impresionantă, motiv pentru care un concert acolo se poate transforma într-o experiență extrem de interesantă. Și dacă nu mă credeți pe cuvânt, atunci ar fi bine să vă faceți o rezervare ca să vă convingeți singuri. Concertele au loc în fiecare sâmbătă, începând cu ora 18.00 iar programul îl puteți găsi cu ușurință  aici – www.pestera-valeacetatii.ro

Acum că v-am reamintit ce locuri frumoase avem în imediata apropiere, aștept feedback după ce vedeți parcul de dinozauri!

Be the first to comment on "Peștera Valea Cetății și Dino Parc – printre cele mai frumoase obiective turistice din Râșnov"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*