4 târguri de Crăciun, pe care merită să le vizitezi dacă rămâi în București

Untitled design (43)

ArCuB-Corul-de-copii-Radio-29-820x615

Spre deosebire de alti europeni, noi, românii suntem novice în organizarea târgurilor de Crăciun. Nu investim în cine știe ce în luminițe, nu avem cei mai reușiți brazi împodobiți și nu avem o ierarhie a produselor și obiectelor expuse spre vânzare.

Cu toate neajunsurile lor, însă, târgurile noastre răspândesc bucuria și veselia, și adună laolaltă familia și prietenii. Așa miroase Crăciunul – a bucurie. Și-a nerăbdare. Iar asta place tuturor.

Dacă nu știi încă ce să faci în weekend sau în zilele următoare, dar ți-ai dori, parcă, să te bucuri de magia sărbătorilor, poate că n-ar fi rău să dai o fugă la târgurile de Crăciun din capitală. Ai posibilitatea să găsești acolo cadouri pentru cei dragi și în același timp să te bucuri de lucrurile mărunte.

Printre cele mai reușite concepte de târguri de anul acesta, (subiectiv vorbind, desigur), enumăr patru dintre ele:

  1. Târgul alternativ de artă contemporană si muzică bună, ALT CRĂCIUN – ARCUB GABROVENI, de pe strada Lipscani numărul 84-90. (6-23 decembrie)
  2. Made in Ro – Târg de design românesc, organizat de cei de la Designist.ro ( 19-20 decembrie)
  3. Târgul de Crăciun de la Fundația Calea Victoriei. (18-19 decembrie)
  4. Nod Christmas Fair – târg de cadouri colorate. ( 18-22 decembrie)

1. ALT Crăciun – ARCUB GABROVENI

Târgul se adresează celor mai simpatici și mai artiști dintre voi, și are în prim plan arta contemporană. Dacă îmi asculti recomandarea și mergi la târgul de la ARCUB în weekend, o să găsești acolo trei variante de shop astfel:

ALT.DESIGN SHOP – Haine și bijuterii create de designeri români: AERWEAR, Adelina Petcan, Alina Petcan, Bianca Georgescu, MIHHER – Marius Stan, 2 NOIR, POELLE, Ioana Ciolacu.

ALT.GIFT Shop powered by Dizainăr – Obiecte de design românesc pe care le-ați admirat la Romanian Design Week. Portofoliul Dizainăr cuprinde peste 800 de creații ale designerilor români, de la piese de mobilier, corpuri de iluminat, ceasuri sau grafică și până la accesorii personale, decorațiuni, fotografie, jucării sau obiecte de sticlă

ALT.CHOCOLATE Factory – Ciocolată caldă de la ORIGO și Venchi, vin fiert, ceaiuri și multe alte bunătăți.

Dacă nu-ți plac cumpărăturile de astfel de chițibușuri, nu-ti face probleme! ARCUB organizează pentru cei ca tine, în fiecare zi, până la Crăciun, concerte de muzica live. Astfel, seară de seară, începând cu ora 19.00, îi vei putea asculta aici pe cei de la Byron, The Mono Jacks, Moonlight Breakfast, Alexandrina, The Amsterdams, Lucia, Vița de Vie, Urma dar și pe cei de la ansambluri vocale și de suflători precum Corul Sound, Acapella, Jazzappella, Romanian Radio Brass Quintet, Hornblast si Classic Quintet. 

Și pentru că este sărbătoare, tot aici te așteaptă și un ALT.BRAD, înalt de 6m.

ARCUB te așteaptă și la spectacole de teatru și jazz

Dacă preferi o seară ceva mai liniștită și asculți o muzică mai aparte, cum ar fi jazz-ul, atunci trebuie să știi că ARCUB îți oferă ocazia să mergi la un spectacol extrem de reusit, susținut de Tudor Zaharescu și invitații săi.  

Cu peste 160unnamed (2) de albume de jazz înregistrate la activ şi cu o experiență de aproape 25 de ani în Big Band-ul Radio, prestația jazzistului Tudor Zaharescu alături de invitații săi reuşeşte să devină, de fiecare dată, un adevărat festin. Spectacolul va avea loc pe 12 decembrie, de la ora 20.00 si dacă vrei să mergi va trebui să alergi și să vezi dacă mai sunt bilete.

Dacă nu ești adeptul jazz-ului, atunci te poți orienta către o piesă de teatru care-și va rămâne pentru ceva vreme în gând.

unnamed (3)

Suflet vagabond este o poveste neterminată despre viața celor mereu pe drum – imaginată de o actriță și un muzician: Simona Măicănescu și Alex Simu. Ideea acestui spectacol s-a născut în 2014 pe scena celei de-a 15 ediții a Festivalului Cultural European din Alger, când cei doi artiști s-au hotărât să construiască împreună o poveste, a lor și a altor mii de oameni: povestea celor care călătoresc, umblă, aleargă întruna pentru că nu știu altfel să asculte lumea de azi. Piesa se joacă tot pe 12 decembrie, de la ora 20.00

unnamed (1)Un pic mai spre Crăciun, dar nu foarte departe, ARCUB alături de Compania Passe-Partout Dan Puric urcă pe scenă cu premiera pectacolului „Minunea unui copil – spectacol de Crăciun”. Ce ți se poate întâmpla dacă pleci în noaptea de Ajun în căutarea lui Moș Crăciun? Numai aventuri, pentru că toată lumea este într-o frenezie apocaliptică! Dar ce se întâmplă dacă ai fost un copil rău, iar părinţii n-au vrut să-i dea scrisoarea ta Moşului? Spectacolul va avea loc la ARCUB GABROVENI, pe data de 17 decembrie, de la ora 18.00 si pe data de 18 decembrie, ora 11.00 și ora 19.00

Dacă vă interesează și alte spectacole marca ARCUB, găsiți mai multe despre program aici.

2.Made in Ro – Târg de design românesc

12308541_938439566244552_1315490606960286737_n

Multă lume din București o să meargă înainte de Crăciun la târgul ăsta. Designist e un brand aparte și câștigă detașat înaintea oricărui alt târg organizat în aer liber.

Made in RO vine pe 19 & 20 decembrie la Impact Hub Bucharest, chiar în Piața Unirii (str. Halelor nr. 5), pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc iar intrarea este 10 lei. Ca să știți. Am încredere în ei, nu degeaba citesc designist.

Mai multe despre găsiți pe Facebook  dar și pe site-ul lor, aici.

3.Târgul de Crăciun de la Fundația Calea Victoriei

12301465_948694888517444_3993704448249963050_n

Dintre toate cele patru târguri propuse, târgul de la Fundația Calea Victoriei se adresează mai mult doamnelor și domnișoarelor. Cele care vor merge aici vor putea alege cosmetice naturale și săpunuri cu parfumuri florale, porțelan pictat manual, lumânări în cesti vintage, bijuterii din pietre semiprețioase și mătase, rochii feminine sau papuși adorabile din material textil și genți neconventionale. Eu v-aș propune totuși să mergeți însoțite. :)

Târgul va avea loc pe 18 si 19 decembrie iar mai multe detalii găsiți aici.

4. Nod Christmas Fair

11205582_1128599520484353_3053829889211518_n

Ultimul târg propus, dar nu și cel mai obișnuit va avea intrarea liberă. Vizitatorii se vor bucura de o serie de makeri și designeri talentați, de prăjituri pe care le vor găti cu organizatorii, de atelierele demonstrative și nu în ultimul rând de muzica live & unplugged. Detaliile sunt de urmărit pe event.

La oricare dintre târgurile de Crăciun alegi să mergi, nu uita – cele mai reușite cadouri sunt cele alese cu grijă și emoție!

Zile senine! :)

Be the first to comment on "4 târguri de Crăciun, pe care merită să le vizitezi dacă rămâi în București"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*