Incepe Festivalul de Jazz&Blues de la Brasov. Genialii de la Mammal Hands – în program.

maxresdefault

De mâine începe, aşadar, Festivalul de Jazz&Blues. Trăiam într-un melanj hipnotic, astăzi, la birou, ascultându-i cuminte pe cei de la Mammal Hands, când, hop, ce să vezi? Un link primit de la un prieten bun din Braşov mă directiona spre concertul lor de joi. Din păcate, joi, e cam din scurt pentru mine şi cam dificil să-mi iau concediu. Dar de vineri, de vineri sunt la Braşov.

Pe lângă trupe care au concertat deja la ediţiile anterioare, Braşov Jazz & Blues Festival vine cu două spectacole în premieră în România: Tristan din Olanda şi Joanne Shaw Taylor din Marea Britanie.

O zi de Jazz, una de blues. Pe parcursul celor trei zile de festival (7-9 septembrie) vor avea loc şase concerte, cu artişti din România, Anglia, Germania, Austria şi Olanda.

Seara de vineri, 8 septembrie, va continua cu recitalul splendidului Benedikt Jahnel Trio (Germania/SUA). La Braşov, Benedikt Jahnel va concerta într-o formulă de trio alături de doi muzicieni cu cărţi de vizită de invidiat: toboşarul german Peter Gall, considerat unul dintre cei mai talentaţi instrumentişti din lume la această oră, în timp ce partitura de bas va fi asigurată de americanul Josh Ginsburg.

N-am înţeles, însă, de ce nu v-aţi lungit şi cu ziua de duminică. Ar fi fost chiar relaxat pentru braşoveni şi chiar pentru turisti. Ar fi mers două zile de blues, să ştiti. E adevărat că Joanne Shaw Taylor (Anglia), cu toate premiile obţinute, printre care si Best Female Vocalist la British Blues Awards (2010 şi 2011) şi Songwriter of the Year în 2011 pentru piesa Same as it Never Was, ar merita să închidă festivalul, astfel încât noi, toţi, să fim absorbiţi întru totul de ea şi să mergem acasă fericiti, dar aş fi avut curajul să mă întorc, totusi, a doua zi, să continuăm minunea.

Pentru cunoscători, iată programul complet al celor 3 zile de festival:

Joi, 7 septembrie:

  • Ora 19.00: Platonic Band (România)
  • Ora 21.00: Mammal Hands (Anglia) – Premieră în Brașov

 Vineri, 8 septembrie

  • Ora 19.00: Tristan (Olanda) – Premieră în România
  • Ora 21.00: Benedikt Jahnel Trio (Germania/SUA) – Premieră în Brașov

 Sâmbătă, 9 septembrie

  • Ora 19.00: Raphael Wressnig (Austria) – Premieră în Brașov
  • Ora 21.00: Joanne Shaw Taylor (Anglia) – Premieră în România

Preţul biletelor este de 55 de lei pe seară, pentru zilele de 7 și 8 septembrie, și de 85 lei pentru sâmbătă, 9 septembrie.

Preţul unui abonament este de 160 de lei (număr limitat de 100 abonamente).

Biletele au fost puse în vânzare online pe www.biletebrasov.ro

Domnule, Marian Gâlea, încă o dată – Vă mulţumesc!

Be the first to comment on "Incepe Festivalul de Jazz&Blues de la Brasov. Genialii de la Mammal Hands – în program."

Leave a comment

Your email address will not be published.

*