Râșnovul ne face faimoși

SCHI - CUPA MONDIALA - RASNOV

Sursa foto:Mediafax/ Fotograf Atilla Szabo

Weekendul acesta, Federația Română de Ski Biatlon a organizat două etape ale Cupei Mondiale feminine de sărituri cu schiurile, iar eu sunt extrem de geloasă pe cei care au ajuns și anul acesta acolo. M-am uitat cu ciudă la foștii mei colegi din presa si i-am invidiat, numai la gândul că au avut ocazia să întâlnească sportive de talie mondiala. Fetele astea par să-ți țină schiurile în picioare pe trambulină cu aceeași usurință cu care ne uităm. noi oamenii normali la televizor. Și asta sub privirile a peste 10.000 de spectatori de pe marginea bazei sportive.

Avem trambulina unică în Sud-Estul Europei la standardele impuse de FIS

Trambulina de pe Valea Cărbunării are nu mai puțin de 100 de metri înălțime și a fost omologată de FIS în 2012, cu ocazia  organizării primei ediții a Festvalului Olimpic al Tineretului European. Se pare că noua infrastructură sportivă este singura din România și Sud-Estul Europei la standardele impuse de Federația Internaționala de Schi. Eu personal, am fost destul de aproape de infarct, când am urcat pentru prima dată să o văd de sus în jos la FOTE, în 2012. Și trebuie să știti că privelițștea nu e deloc prietenoasă. Cam ai nevoie de ani de zile de antrenamente și ceva curaj să te inhami la un astfel de sport.

Rasnovul devine faimos

Râșnovul începe să prinda contur, vreau sa spun. Și acest lucru o să ne faca faimoși. Investiţia în complexul sportiv de la Râşnov se ridică la 13 milioane de euro. Sunt ceva bani acolo. Nouă milioane de euro vin de la Primăria Râşnov, iar restul sumei de la un investitor privat. OMV a avut și el o contribuție majora. Si asta e de bine.

Cu toate investitiile făcute în ultima perioadă, Râșnovul are mari șanse ca în viitor să organizeze și alte competitii de talie mondială, care să aduca și mai multi sportivi la noi în țara. E drept că nu prea ne-ajuta clima foarte mult, dar soluții se pot găsi mereu.

http://https://www.youtube.com/watch?v=FM67jToc9K4

Be the first to comment on "Râșnovul ne face faimoși"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*