Transylvania Horse Show – cel mai mare concurs dedicat iubitorilor de cai a început astăzi la Prod

afis-ths2015-full

Voință de fier și răsuflare nobilă. Cel mai bun exemplu de loialitate. Cel mai armonios și mai plăcut companion. Un sport terapeutic, natural, perfect îmbinat cu natura și nevoile omului.

 Deși e una dintre cele mai costisitoare activități pe care le putem alege, în ultima perioadă, echitația atrage din ce în ce mai mulți adepți. Drept dovadă stau concursurile naționale și chiar de talie internațională, dedicate iubitorilor de sporturi ecvestre si cai. Dacă și ție îți plac căluții, așa cum îmi plac mie, poate că n-ar fi rău să mergi să te bucuri de ei la Transylvania Horse Show, weekendul acesta.

Transylvania Horse Show se află deja la cea de-a V-a ediție și anul acesta se va desfășoara în perioada 8 – 10 mai, adică vineri, sâmbătă și duminică. La fel ca în anii anteriori, evenimentul va avea loc în peisajul idilic din satul Prod, comuna Hoghilag, la câțiva kilometri de Sighișoara.

Transylvania Horse Show a primit premiul „Concursul anului” pentru editiile 2011, 2012 si 2014 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers). Așa că dacă sunteți prin preajmă eu zic să profitați de ocazie și să mergeți să vedeți ce se întâmplă la un astfel de concurs.

Evenimentul găzduieste 3 tipuri de competiții, completate zilnic de o serie de demonstrații și evenimente adiacente destinate spectatorilor.

Prima secțiune din concurs implică practic testarea cailor de sport care aparțin celor mai mari cluburi ecvestre din țară. Concurenții, cu vârste cuprinse între 18-28 de ani vor avea la dispoziție doar 5 minute pentru a se acomoda cu animalele. La această secţiune participantii  vor concura la 2 probe: dresaj şi sărituri obstacole.

A doua competiție oficială din concurs se adresează celor cu multă experiență în echitație, motiv pentru care, anul acesta are și caracter de concurs calificativ pentru Campionatele Balcanice de Probă Completă. Concurenţii profesionişti vor avea de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole şi cross-country. Punctul culminant al acestei secțiuni îl reprezintă proba de Cross-Country, probă în care concurenții și caii lor vor avea de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3600 metri, cu 28 de obstacole naturale precum șanțuri, bazine cu apă, bușteni și alte obstacole din lemn masiv. Cool, nu-i așa?

Organizatorii nu i-au uitat nici pe cei mai puțin inițiați într-ale echitației. Ultima competiție are în vedere tinerii novici, care vor avea de parcurs și ei un traseu mai ușor de cross-country, cu scopul de a-i stimula să practice echitația cu și mai multă pasiune.

Dacă o să mergeți, credeți-mă pe cuvânt, când vă spun că veți avea parte de o experiență de neuitat!

Fiecare dintre cele 3 zile de concurs va începe la orele 10:00 și se va inchide în jurul orelor 18:00. Programul îl găsiti aici.

Spectatorii au acces gratuit vineri, in prima zi de competitii, iar sâmbătă și duminică biletul costă 15 lei.

Be the first to comment on "Transylvania Horse Show – cel mai mare concurs dedicat iubitorilor de cai a început astăzi la Prod"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*