The Street Store sau cum să faci o faptă bună pe care ai tot amânat-o

The Street Store, haine pentru persoanele defavorizate

The Street Store, haine pentru persoanele defavorizate

Eu când îi spun maică-mii că toate gândurile mele se propagă în univers și se întorc cu răspunsuri și solutii, ea nu mă crede. Dacă ieri băteam cu piciorul în podea, vizibil iritată că hainele mele nu mai au loc în dulap și că aș vrea tare mult să scap de ele, astăzi, aceleași haine răzlețe stau frumos așezate pe umerașe colorate, gata să le dau mai departe celor care au nevoie de ele. Astăzi mi-am sunat mama și i-am spus să sorteze și ea hainele de acasă și să mi le trimită la București. Sâmbătă, 3 octombrie, merg cu ele în Cișmigiu, la The Street Store, București.

Ce este The Street Store?

The Street Store este primul „magazin” gratuit de îmbrăcăminte de tip pop-up din lume, înființaț și întreținut de oameni cu suflet, pentru oamenii fără adăpost. E și locul tău acolo dacă ai haine pe care nu le mai porți, încălțăminte pe care n-o mai vrei, sau accesorii care nu-ți mai plac. Sau dacă vrei pur și simplu să faci o faptă bună, pe care ai tot amânat-o de câteva ori.

Cum pot ajuta?

Tot ce trebuie să faci este să-ți aduni hainele și să le duci sâmbătă, începând cu ora 8.00, la intrarea pe strada Schitu Măgureanu, zona Cișmigiu. O echipă de voluntari le vor aranja pe umerașe și în cutii pentru a le dărui celor care au nevoie de ele.

Inițiativa cu focus pe bunăvoința oamenilor este rezultatul unor creativi de agenție din Cape Town, Africa de Sud, iar rostul acesteia este să conecteze oamenii la sentimente pozitive și stare de bine. Tu oferi, ei primesc. Și fericirea plutește în aer. La propriu. Nu glumesc.

Până în momentul de față, proiectul a fost replicat de 329 de ori, în toată lumea. Ediția din România a ajuns și ea la numărul 330.  Eu am aruncat deja o privire peste site-ul oficial al inițiativei și vă mărturisesc că am plecat de acolo un pic mai emotionată decât aș fi crezut.

Poți dona haine în oricare altă zi

Soluții se găsesc și pentru cei care nu pot ajunge la ’’locul faptei’’ sâmbătă, dar care au totuși haine de donat. Asociatia Samusocial, Asociatia Homeless si Asociatia FREE vor colecta haine pentru voi chiar și după eveniment. De asemenea, Teodora și Alexandru pot ajuta cu informații. Îi puteți contacta cu încredere la numerele de telefon: 0736348549 –Teodora și 0744430029 – Alex.

Conform datelor celor de la Samuelsocial, la momentul actual sunt peste 5000 de oameni care locuiesc pe stradă, un număr suficient de mare încât, dacă s-ar aduna la un loc, ar ocupa un orășel mai mic, cum ar fi Predealul sau Bran-ul.

Așadar dacă aveți prieteni, rude sau apropiați, despre care știți că nu le mai încap hainele în dulap, poate n-ar strica să le dați de veste. Orice faptă bună cât de mică, în timp, poate construi un regat de fapte mari. :)

Be the first to comment on "The Street Store sau cum să faci o faptă bună pe care ai tot amânat-o"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*