Un pic mai bine în lume, și în suflet – Donează pentru Ajungem Mari

10550054_10154389934720434_6625674903782866048_o

 

Cine se trezește după- amiază, (după un mic napping) are poză de profil nouă, endorfine și un proiect nou la care ține foarte mult în luna iunie  – Swimathonul.  😊

De data asta, o dată cu poza de profil, dau de veste că fac parte din echipa splendidă de înotători-fundraiseri, pentru Asociația Ajungem Mari, în proiectul lor Pași spre Independență.

Strâng fonduri pentru tinerii și adolescenții instituționalizați, are sunt nevoiți să iasă din sistemul de protecție socială curând, și care au nevoie de îndrumare în carieră și consiliere vocațională, astfel încât să le fie un pic mai bine în viața de adult. E nevoie de ajutor și de sprijin, și de orice prieten bun. Așa că, dacă vrei să contribui și tu, și simți că ai disponibilitate pentru a contribui și de a face din lumea asta un loc puțin mai bun, cu pași mici, mici,  te invit să donezi, după măsura putinței tale.

M-am  gândit mult astăzi, la ce să vă scriu convingător, astfel încât să vă alăturați cauzei în care eu am ales să cred. Mi-am pus un catralion de întrebări și mi-am dat cam tot atîtea răspunsuri la fiecare dintre ele.  

Dintre toate gândurile  pe care le-am adunat, însă – unul singur m-a convins cu adevărat.  

E ceva ce coach-ul meu în NVC, Alexandru Moldovan, ne-a spus tuturor zilele trecute, cu o candoare doar de el știută, la penultima întâlnire de comunicare empatică și nonviolentă  – Când dai, ai! Tot ceea ce avem bun în prezent se datorează acțiunilor noastre din trecut.

Ecuația e simplă și are perfect sens pentru mine – atunci cînd vine vorba de ce e important pentru fiecare dintre noi, singura cale garantată de a primi înapoi ceea ce ai nevoie, este să dăruiești. Să fii tu nevoia, să fii tu bun, să fii tu generos, să fii tu atent la nevoile celor din jurul tău. Să fii tu empatic, să fii tu blând, să fii tu suport și sprijin pentru cei care au nevoie. La rândul lui, universul răspunde negreșit. Sau Dumnezeu, sau Buddha, sau orice  alt zeu în care alegem să credem.

Practic, e o filosofie de viață invocată aici, un pic din Marcus Aurelius, (stoicul) o ordine, un fel de karmă, uneori poate fi vorba de metafizică, dacă vreți. Toate însă, ne arată indubitabil, cum mai devreme sau mai târziu, primim înapoi toată energia, dragostea și abundența pe care am investit-o în cei din jurul nostru cu autenticitate. Nu ca pe o recompensă pe care o așteptăm, nu, (așa nu funcționează) ci ca pe o nevoie de contribuție și sens a noastră, pe care alegem să ne-o împlinim singuri ca să fim fericiți, înțeleși și protejați la rândul nostru. Nici nu contează cum, ce instrumente am folosit sau ce donație am făcut – tot ceea ce contează este intenția, este energia pe care o avem atunci când dăruim, energie care se întoarce la noi ca un boomerang de dragoste, cu cer senin. 😊

Așadar, îmi dăruiți puțin, puțin din energia voastră bună și mă ajutați să share-uiesc mesajul ăsta în lume, pentru o lume mai bună a noastră, a tuturor?

Să fiți bine și independenți!

Despre proiect, puteți citi aici https://swimathonbucuresti.ro/proiect/pasi-spre-independenta#!

Linkul pentru donații este disponibil aici, dar și în primul comentariu.

Love, Bi

 

Be the first to comment on "Un pic mai bine în lume, și în suflet – Donează pentru Ajungem Mari"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*