Tu îți saluți prietenii de pe Facebook pe stradă?

Blog (2)

Dacă empatia pe care o manifestăm zilnic pe Facebook, față de cei care ne apar în timeline, ar avea aceeași frecvența și în viața reală, am fi cu toții mai fericiți. Eu asa cred.

Dar parcă ne e mult mai ușor să aprobăm cu un like statusul prietenului nostru pentru că ne place locul în care a fost, pantofii pe care-i poartă, sau cauza pe care o susține, în loc să ne facem timp 30 de minute pentru o cafea și un schimb de impresii.

Sunt disperată  de fiecare dată, când Facebook-l îmi afișează pe profil, de ziua mea, sute de urări de bine, din partea unor oameni, care, daca te văd pe strada, nici măcar nu te salută, pentru că nu te cunosc personal. Pentru că te stiu doar de pe Facebook si asta merită doar o privire luunngă, nicidecum un salut în toată regula. Și salutul costă mult.

Mă enervează la culme asta. Pe Facebook suntem cei mai buni prietenoși,  cei mai empatici, cei mai cool. Până ieșim din casă și alții se străduiesc din răsputeri să ne convingă că, bunele  maniere din viața reală nu contează.

Nu stiu ce cred psihologii despre asta, dar eu cred că ne îndreptăm vertiginos spre cea mai nesănătoasă formă de socializare, care a existat vreodată.

Aseară m-am întâlnit la Starbucks, cu o fată pe care o văzusem  o singură dată în viata reală, cu mulți ani în urmă, si, pe care o cunoscusem prin intermediul unui proiect la care lucram în acea perioadă. Eu de partea clientului, ea de partea agenției. Ne-am împrietenit repede pe Facebook și de atunci, ne-am făcut părtașe, cumva, fiecare, la viața celeilalte. Dar nu ne-am mai văzut niciodată, până ieri, desi, am fi avut o multime de lucruri de împărtășit. Schimbul nostru de like-uri a câștigat de prea multe ori, în fața oricărei cafele aburinde, pe o terasă frumoasă. Și m-am enervat la culme, astăzi, când am realizat asta.

Săptămâna trecută,  Zuckerberg  a anunțat că sunt în teste câteva butoane noi, de tipul emoticoanelor, care ne-ar putea ajuta să ne exprimam si mai bine emoțiile pe platforma de socializare. Am citit update-ul omului de pe Facebook pe diagonală și m-am enervat.

Dacă ești prieten cu mine pe Facebook și te văd pe stradă cu proxima ocazie, îți recomand să-mi răspunzi la salut. Altfel – șterge-mă din lista ta de prieteni. Vreau un univers cât mai aproape de realitate.

https://www.youtube.com/watch?v=YoONk2pKfJ4

Be the first to comment on "Tu îți saluți prietenii de pe Facebook pe stradă?"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*