Ajungem Mari caută 1.000 de oameni serioși și implicați, voluntari pentru copii și tinerii institutionalizati, din centre de plasament din Bucuresti și alte 25 de judete

infografic Ajungem MARI_3,5 ani

Scurt acces de optimism și speranță

Există oameni pe lumea asta, înclinați să aibă așteptări bune. Și bucuria este că, de obicei, când ai așteptări bune, ele se și realizează. Oameni cu capul pe umeri, oameni generoși, cu energie din aceea bună și speranță în privire. Speranța are, uneori, această capacitate de a produce din însăși substanța ei, rezultatul spre care aspiră – binele, concretul. Știi, practic, că, dincolo de orice disperare de demaraj, la capătul drumului te așteaptă mereu misterul veșnicului reînceput – Bucuria.

Noi, oamenii, avem în ADN nevoia de a face bine. Deci nu poți să nu te întrebi – Oare cum ar fi viața mea dacă aș spera mai mult? Și mai departe, cum ar fi viața mea dacă, dincolo de hazard, m-aș putea implica în viața unor oameni, oarecare, și le-aș face bine? Cum ar fi dacă aș avea un dialog de igienă mentală cu mine și malgré tout, aș dispune de o inflamare sufletească, menită să facă bine, atât de bine altor oameni? Cum ar fi viața mea dacă aș avea discernământul unor fapte bune?

Despre speranța celor de la Ajungem Mari

imagine_activitate_voluntari_ajungem_mari_2

Cei de la Ajungem MARI vor să strângă, până la 1 februarie, 1000 de oameni, voluntari, care pot să dăruiască mai departe, din speranțele și energia lor pozitivă, tinerilor și copiilor din peste 125 de centre de plasament.

„Lucram in special cu copii din centre de plasament de stat, copiii care au suferit traume in urma institutionalizarii, a abandonului sau a separarii de familii.  Copiii sunt minunati si au un potential pe care deseori nu il cunosc. In cei 3,5 ani de cand a inceput programul, ne-am dat seama ca una dintre principalele nevoi a copiilor este sustinerea lor pe termen lung. Pentru a le oferi asta si pentru a asigura continuitatea programului facem recrutari la fiecare 6 luni ca sa-i gasim pe cei 1.000 de voluntarii fara de care acest program nu ar putea continua.” – Iarina Taban, director executiv si fondator Ajungem MARI.

Proiectele Ajungem Mari înseamnă ateliere creative, workshop-uri, cursuri vocationale, ieșiri recreative și educative, excursii, tabere, module de educație financiara, consiliere vocaționala și vizite de orientare profesională.

Ce poți să faci ca voluntar? 

Voluntarii Ajungem MARI merg săptămânal timp de 3 ore în centrele de plasament pentru a susține copiii în  sedințe interactive de pregătire școlară, ateliere creative sau ateliere de cultură generală, educație pentru sănătate, educație financiară sau educație civică. Pe lânga cunoștinte, voluntarii le oferă copiilor încurajare, experiențe frumoase, oportunități, îi ajuta să își descopere pasiunile, să își dezvolte abilitătile și le transmit valori pentru o viață sănătoasă. Toate activitățile au rolul de a le da copiilor încredere în ei și a le forma abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți. 

Nu am experiență. Pot să fiu voluntar?

Chiar dacă mare parte dintre voluntari nu au experiența de lucru cu copiii, aceștia vor participa la training-uri si vor fi consiliati de specialisti Ajungem MARI pe întreaga durată a modului de voluntariat.

infografic Ajungem MARI_3,5 ani

Cât durează? 

Modulul de voluntariat durează 6 luni și începe în aprilie. Până atunci au loc înscrierile, training-urile despre nevoile copiilor și metode de lucru cu ei, precum și repartizarea voluntarilor la centre în functie de program și disponibilitate.

Cum mă înscriu?

Înscrierea se face printr-un formular online  până pe 1 februarie. Pe site-ul www.ajungemmari.ro, sectiunea Devino voluntar  puteti gasi mai multe detalii și pașii de înscriere.

Mă pot înscrie dacă sunt din alt oraș, altul decât București?

Ajungem MARI cauta 1.000 de voluntari în București și 25 de judete, printre care și: Arad, Arges, Bacau, Braila, Bihor, Botosani, Brasov, Buzau, Constanta, Cluj, Dambovita, Dolj, Galati, Harghita, Hunedoara, Gorj, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis, Vrancea.

Eu ce obțin?

Dăruiești lumii speranță. Iar apoi te îndrepți spre întâlniri cu destine care îți pot schimba viața, și ție și celor pe care îi vei cunoaște. Faci bine. Primești bine. :)

Ajungi Mare.

Hai! Vii și tu? 😉

Be the first to comment on "Ajungem Mari caută 1.000 de oameni serioși și implicați, voluntari pentru copii și tinerii institutionalizati, din centre de plasament din Bucuresti și alte 25 de judete"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*