Concert de muzică barocă la Ateneu – LA LUMIÈRE COMIQUE. Dirijor Gabriel Bebeleșea

Untitled design (32)

Marţi, 6 martie 2018, ora 19:00, Filarmonica George Enescu şi Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură vă invită la Ateneul Român, pentru un concert de muzică barocă susţinut de Musica Ricercata Orchestra – prima orchestră de muzică barocă (acordată la diapazon 415 Hz) înfiinţată de un dirijor român. Dirijor, Gabriel Bebeşelea.

Concertul, intitulat LA LUMIÈRE COMIQUE, se înscrie în seria manifestărilor de celebrare a 150 de ani de la fondarea Filarmonicii George Enescu şi are loc în cadrul întâlnirilor muzicale Opera FANtastica, iniţiate şi moderate de Luminiţa Arvunescu.

Marţi, 6 martie 2018, ora 19:00, Ateneul Român

Concert de muzică barocă

Musica Ricercata Orchestra
Dirijor: Gabriel Bebeșelea
Solistă: Rodica Vica

Musica Ricercata Orchestra este proiectul pe care cel mai valoros dirijor al tinerei generaţii, Gabriel Bebeşelea (30 de ani), îl lansează în România. O orchestră permanentă, în care se reunesc: 19 instrumentişti români – rezidenţi în străinătate – şi 5 instrumentişti străini, specializaţi pe interpretarea muzicii baroce şi posesori de instrumente originare din perioada preclasică.

Solistă este soprana Rodica Vică, artistă stabilită la Viena, care a beneficiat până acum de colaborări cu prestigioase ansambluri de instrumente vechi şi dirijori, precum Academia Bizantina şi dirijorul Ottavio Dantone.

Prilejul de a asculta o orchestră barocă este unul rar pentru melomanii români – mai ales pentru bucureşteni – iar programul ales de Gabriel Bebeşelea este, la rându-i, o premieră.

Mai multe informaţii pe: www.fge.org.rowww.facebook.com/asociatia.muzicaartacultura

Be the first to comment on "Concert de muzică barocă la Ateneu – LA LUMIÈRE COMIQUE. Dirijor Gabriel Bebeleșea"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*