Care-i treaba cu foodpanda.ro ?

foodpanda.my_buurps

Păi treaba stă în felul următor:  Radu Balaceanu, un tip de 28 de ani, cu veleități  de antreprenor, ceva studii în Sank Petersburg și experiență în zona de brokeraj în Federatia Rusa, a preluat  de la Dan Macarie, o platformă de food ordering, (comenzi online de mancare), care s-a facut infiltrat repejor pe piata din Romania, anul trecut.

Spun pe piața din Romania, pentru că – ati ghicit!  Modelul de business există deja din 2012, în peste 40 de țări pe continent, și include Asia, Europa, America Latina, Orientul Mijlociu si Africa, iar fondatorii sunt germani, de unde vin si toate ideile – Ralf Wenzel (CEO & Co-Founder) si Ben Bauer (CMO & Co-Founder). Copii destepti, n-am ce zice.

Platforma și-a dezvoltata și o aplicatie pentru smartphone, deci treaba n-a fost grea deloc. Astăzi aplicația a fost descărcată de aproximativ 5 milioane de utilizatori in Romania și are în portofoliu aproximativ 35,0000 de restaurante pe site-urile din întreaga lume. Tare!

Cum funcționează aplicația?

In decembrie, anul trecut, am ajuns și eu întâmplător pe site-ul lor și o doamnă drăguță m-a ajutat să-mi comand acasă mâncare vietnameză, a cărei fana sunt de cațiva ani buni. La început am fost sceptică, mă gândeam că cine știe cât o să dureze până o să-mi ajungă mancarea sau că n-am să știu pe cine să trag de urechi că mâncarea mea s-a rătăcit. N-a fost cazul. Nu m-a deranjat deloc. Nu mi-au preluat niciun comision, am plătit cash direct la ușa curierului (au și varianta de plată online prin procesatorul lor de plăți) și ulterior mi-au trimis și un voucher cu o reducere de 50% la următoarea comandă. Perfect. Eu o numesc loializare.

Pasul următor a fost să-mi instalez aplicatia pe telefon. Am comandat și a doua oara, și a trei oara. E de bine, vă zic. Nu mai pierd timpul să intru pe toate site-urile și să vad ce restaurantele sunt deschise în miez de noapte, dacă și în ce condiții livrează acasă, dacă fac comenzi online, ce limită de comandă au și pentru ce sectoare livrează, etc.

Costurile de livrare la fel ca și timpul de livrare sunt stabilite de către fiecare restaurant în parte.  Există, de asemenea, multe restaurante cu livrare gratuită si asta poti sa vezi cu ușurinta în timp ce navighezi pe site.

Aplicatia te ajută să alegi restaurantul cel mai aproape de tine, îți pune sub nasul cele mai misto reduceri, în cazul în care alergi după reduceri.

Și mai misto mi se pare faptul că nu trebuie sa dau de 100 de ori adresa de livrare. Și asta te ajută în cazul în care ești o mare pofticioasă ca mine și nu comanzi mereu de la același restaurant. Ai un singur număr de telefon și gata. Simplu ca bună ziua.

foodpanda-590

Foodpanda.ro imi amintește teribil de tare de piața site-urile de reduceri colective, care au fost în verva la noi prin 2010-2011. Ai vânat și tu măcar 1 pizza la 1 leu, asa ca sunt sigura ca stii despre ce vorbesc. Cei de la Foodpanda au și ei oferte zilnice, cu reduceri substanțiale, reduceri care ajung direct în buzunarul consumator prin intermediul aplicației. (de unde si sloganul lor, poate – foodpanda in buzunarul tău :)) ) Am lucrat o perioadă în domeniu, așa că s-ar putea să-mi fi dezvoltat o sensibilitate aparte la astfel de platforme.

Spre deosebire de site-urile de reduceri, aplicatia asta e mai inteligentă  pentru că e mai aproape de consumator. În primul rând pentru ca e vorba exclusiv despre mâncare, (mâna sus cui nu-i place să mănânce?)  și în al doilea rand pentru că e vorba despre mancare pentru toate gusturile. Daca ți-e foame ești în stare să-ți dai și ultimii bani pe o ciorbă caldă, sau pe o pizza. Si crede-mă, foodpanda știe asta. Punct ochit, punct lovit.

Pe lângă beneficiul clientului,  cred că și marile lanțuri de restaurante sunt mulțumite. Până și cel mai luxury restaurant, care are delivery e încântat să faca parte dintr-o comunitate cu oameni zăpăciți de foame la prânz.

Tu – de unde mai comanzi de mancare? :)

Be the first to comment on "Care-i treaba cu foodpanda.ro ?"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*