Se întâmplă ceva cu Brașovul în ultima perioadă, căci se deschid tot felul de locații din ce în ce mai sofisticate, locații pe care eu însămi, nu mi le-aș fi imaginat niciodată în orașul ăsta. Nu pentru că nu ar fi fost cerere din partea turiștilor, ci pentru că, un business se construiește, din punctul meu de vedere prin prisma publicului pe care îl ai la îndemâna. Adică în imediata apropiere. Ori brașovenii, boemi din fire, și mai puțin victime ale consumerismului, n-au avut la suflet niciodată altfel de locații, în afară de restaurantele mici, modeste, de familie, poziționate cel mult pe Republicii, în subsoluri sau poduri vechi, în spații în care nu poți reuni la o masă mai mult de două familii.
Pe vremea părinților mei, însă, restaurantul Casa Padurarului era o destinație rezervată în special turiștilor, în care puteai servi carne de urs, de căprioară și din care plecai, cel puțin perpelit, căci altfel, n-aveai cum să faci față notei de plată, supradimensionate pentru salariile lor mici. În ultimii ani, restaurantul a fost închis, aparținând societății Aro Palace și controlată de SIF Transilvania.
De aici si până la achiziționarea acestuia, de către nimeni altul decât omul de afaceri, Tudor Comăniciu, n-a fost decât un pas. Fost acționar majoritar al grupului Delaco, Tudor Comăniciu a plătit pentru restaurant nu mai puțin de 550.000 de euro plus TVA.
Noul restaurant de sub Tâmpa s-a deschis oficial și își așteaptă clienții sofisticați. Căci altfel, eu nu le-aș spune. Așa că o să mă duc și eu cât de curând.
Fotografiile oficiale arată tare bine. Iar colțul ăla, în care natura pare să fie așezata la loc de cinste, mi-a plăcut maxim. Locația are ceva din urbanismul restaurantelor în trend din București, dar farmecul i-l dă, fără îndoială, view-ul și poziționarea fix lângă telecabina care urcă spre Tâmpa.
Dorința mea sinceră este ca, o dată cu acest restaurant nou, turiștii să viziteze și cealaltă parte a Brașovului, să se plimbe mult mai mult în natură, și nu pe Republicii, și chiar să urce cu rucsacul în spate într-o drumeție pe Tâmpa. De aceea scriu. Nu de alta, dar mare mi-a fost tristețea, într-o zi în care am întrebat aleatoriu o gașcă de prieteni, care nu erau din Brașov, dacă s-au plimbat pe aleea de sub tâmpa și majoritatea dintre ei mi-au răspuns că habar nu au unde e asta.
Și tare-i păcat, drept vă spun, de minunăția asta de oraș, să fie cunoscut doar așa, la nivel superficial, când are atâtea de oferit.
Be the first to comment on "Fițe de Brașov, acum la restaurantul de Sub Tâmpa"