13 locații în care mănânci bine în Brașov

Untitled design (10)

Pentru că nu trece weekend, fără să fiu întrebată de către prieteni, ce restaurante recomand în Brașov,  m-am gândit să așez laolaltă, într-o ordine absolut întâmplătoare, câteva locuri minunate, unde vă puteți simți bine cu prietenii și cu familia la masă.

  1. Trattorian Artisan Food

12801308_924890277619205_3397067764514333867_n

Inaugurat la sfârșitul anului trecut în Piața Enescu, un pic mai sus de Bistro de’l Arte, Tratorian Artisan Food este un restaurant cu dichis si are toate șansele să te cucerească de la prima întâlnire. Nu glumesc când spun că este unul dintre cele mai bune locuri în care puteți găsi pizza de excepție, paste cu creveți de neimaginat  și alte preparate italienești ca la carte.

Mai mult decât atât, restaurantul a organizat deja și prima întâlnire dedicată iubitorilor de gastronomie italiană, Cooking Meetsup, eveniment care s-a lăsat cu tot felul de bunătăți de gustat și sfaturi pentru cele mai reușite rețete de pizza.

 

  1. Gaura Dulce

1375036_586387018087943_1473689765_n

Un restaurant cu design rustic, reinterpretat, Gaura Dulce se aseamănă destul de mult cu restaurantele de tip tradițional moderne, din București. Se mănânca bine, porțiile sunt generoase, iar prețurile sunt acceptabile pentru un turist de weekend.

Restaurantul a stat mereu în umbra marelui restaurant Cerbul Carpatin, din Brasovul Vechi, unde, cu multi ani în urmă, acolo isi făcea veacul un birt, unde erau servite dis-de-dimineață, flechii brașovenilor matinali.

  1. Simone

simone-brasov-transylvania-romania

Spre fericirea mea, Simone e un local frecventat în mare parte de către localnici, si mai putin de turiști. La Simone găsesti paste, supe vegane, salate si vin bun pentru 8 lei paharul.

De multe ori, vinerea si sâmbăta sunt si party-uri cu dj-i misto, asa că, dacă ai chef de o dănțuiala, Simone ar putea fi o variantă bună pentru tine. Stilul e lejer, poți să porti liniștit teneși și șapcă și să te miști în voie cu gașca. Daca vrei să prinzi o masă, încearcă totuși o rezervare.

 

  1. Doctor Jekelius Pharmacy

1185651_615842158509998_265264324_n

La Jekelius Pharmacy gasesti un spatiu intim, tocmai bun de servit cafeaua de dimineata. O ambianta plăcută, interbelică, de admirat cu pupilele dilatate.

Cafeneaua ii poarta numele faimosului Doctor Erwin Jekelius, nascut la data de 5 iunie in Sibiu, vestit medic neurolog austriac. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, medicul a eutanasiat peste 789 de copii prin administrarea diferitelor droguri halucinogene, copii ce sufereau de probleme de comportament, malnutriție, hiportermie sau invaliditate. Interesting nu?

  1. Festival 39

Iestival-A9-bar-lateral

O locatie foarte ușor de găsit, exact la începutul strazii Republicii, pe partea stângă, Festival 39 era inainte, o cârciumă faimoasă, unde miroasea a bere la draft de la o poștă și de unde, în mod obligatoriu, plecai acasă îmbâcsit de tutun. Astăzi, Festival 39 e o locație destul de mare, (se întâmplă rar în Brașov) iar, pe alocuri, asemănătoare cu rstaurantul Caru’ cu bere din București.

Se mănânca bine, meniul e generos, atmosfera e cosy și în multe dintre seri sunt organizate recitaluri de pian, concerte de jazz si de flamenco sau diferite petreceri cu tematica. La Festival 39 e de mers cu prietenii și de stat la povești toată seara.

 

  1. The Hockey Pub

The-Hockey-Pub-Brasov

De departe unul dintre cele mai mișto pub-uri din Brașov, The Hockey Pub e o comunitate, cum nu e alta la noi în tara, a iubitorilor de hockey. Oamenii  vin aici să vizioneze meciuri transmise internațional sau să sărbătorească victorii ale echipelor preferate, după meciurile organizate la Patinoarul acoperit din parcul Tractorul.

Brașovenii adoră sportul, deși n-au fost niciodată ostentativi cu asta. Hochey-ul e un sport de tradiție în Brasov, dacă ținem cont de faptul că, în anul 1924, prima campioană a României  la hochey pe gheață a fost o echipă brașoveană, care purta numele de Hochey Club Brașovia.

  1. Pilvax

1378591504_DSC_0527

Sunt mulți unguri și sași în Brașov, asta știm cu totii. Însă restaurantele cu specific unguresc exceptionale sunt de numărat pe degetele de la o mână. Așa că dacă nu ai un prieten ungur, care gătește bine, fă bine și ia masa, măcar o dată la Plivax. Vei avea de-a face cu un restaurant elegant spre pretențios, cu prețuri ceva mai ridicate față de alte locații din Brașov, însă de-a dreptul reușit.

Pe deasupra, pe lângă bucătăria ungurească, la Plivax puteți degusta cele mai bune vinuri din regiunile viticole ale Ungariei. Restaurantul e de găsit pe una din strazile mele preferate din Brasov și anume Michael Weiss.

  1. Belevedere

restaurant-belvedere-brasov-4

Pentru cei mai sofisticati dintre voi exista Restaurant Bellevedere. Decorul contemporan, feeric vine la pachet cu  privelistea intotdeauna de vis, asupra Brasovului.

La Belevedere te duci să mănânci chestii, pe care nu știi exact nici cum să le pronunți -însă toată mâncarea e excepțională, creativă, iar chelnerii sunt cu siguranță printre cei mai rafinați pe care i-am întâlnit vreodată.

  1. Bistro Ma Cocotte

562071_503293963051492_564680161_n

Inainte de a se tranforma intr-un restaurant cu specific raw-vegan, în locul Bistro Ma Cocotte era o gradiniță. Locația, o casă mare, cu ferestre mari și multă lumina pe timp de zi are cu siguranta cel mai bun feng-shui din Brașov. Detaliile care alcătuiesc decorul sunt de-a dreptul feerice, iar terasa – terasa nu poate decât să te lase cu gura căscata. La Bistro Ma Cocotte servești băuturi sănătoase din sfecla roșie si alte legume de care, nici măcar n-ai auzit până acum.

  1. Bistro De l’Arte

11694790_969961106381181_1770731694432420108_n

Cine n-a mâncat măcar o dată la Bistro del Arte in Brasov, un Escargot a la bistro sau o supă de parmezan, habar n-are ce-a pierdut!

Bistroul este situat într-una dintre cele mai vechi si bine păstrate clădiri din Brașov iar proprietarii sunt de-a dreptul fascinati de diferite gastronomii ale lumii. Construită în prima jumătate a secolului XVI, aceasta a funcționat ca depozit de mărfuri al Brașovului medieval.

Totul este amenajat cu mult bun gust, de la intrarea simplă și modesta, până la interiorul cu mobila veche și mese de lemn sculptate. Iar lumina difuză creează o atmosfera intima și foarte plăcuta.

Preturile sunt un pic mai mai mari, dar deloc exagerate (o bere 7-9 lei, o portie de paste de la 22 de lei in sus). Locatia e prielnica intalnirilor romantice.

  1. Bibliotheque Pub

1409477254-bibliotheque-pub-4_m

Desi n-ai zice, la Biblioteque Pub găsesti cele mai bune paste cu somon din centrul vechi. Încăperea mea preferată dintre toate cele trei, situate pe etaje, e mansarda, unde găsești multe cărti și un spatiu îngust tocmai bun pentru discuții. La parter în unele seri se lasă cu petreceri, asa că nu ezitați să vă luati o masa si la parter, dacă nu găsiti una liberă în mansardă.

  1. Terroirs Boutique du Vin

1044980_131324073743483_1604552878_n

Brașovul avea nevoie de o locație rafinată pentru cei care apreciază un pahar de vin de calitate. Când l-am observat pentru prima oară deschis, vă mărturisesc sincer că m-am entuziasmat atât de tare, încât, m-am uitat prin geam  înăuntru.

La Terroir puteți să degustați și să cumpărați peste 500 de sortimente de vinuri, alături de un meniu asortat de gustări. Este locul ideal pentru conferințe, vernisaje, lansări, work-shop-uri, întâlniri de socializare și probabil cel mai plăcut spațiu de co-working din oras.

13. Bella Musica

restaurant-brasov-3

Restaurant cu specific mexican și unguresc, Bella Musica rămâne în continuare restaurantul meu preferat pentru întâlnirile cu cei dragi. Îmi place Bella Musica pentru simplitatea decorului, aerul medieval și mirosul încins de fajitas sfârâit.

Be the first to comment on "13 locații în care mănânci bine în Brașov"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*