Top 3 piese de teatru pe care merită să le vezi în Brașov

alchimistul

jack-si-femeile-lui-teatrul-dramatic-brasov

Pentru cei care nu stiu, Brasovul are un singur teatru. Din pacate. Oricum, nu e cazul sa te intristezi. Unii dintre cei mai buni actori joaca pe scena Sica Alexandrescu si asta e de ajuns. Daca esti din Brasov sau pur si simplu esti curios sa vezi cum arata o piesa de teatru cu actori din provincie,  ti-am scris mai jos 3 piese pe care ti le recomand.

1. Alchimistul. E prima optiune pe lista mea. Piesa pune in scena cartea lui Paulo Coelho, pe care l-am citit cu totii, macar in liceu. Eu am plecat din sala cu o  replica pe care mi-o aduc aminte, ori de cate ori imi  pare ca sunt departe de visele mele. Cand iti doresti ceva cu adevarat tot Universul conspira la implinirea dorintei tale. Biletul e doar 10 lei pentru adulti si culmea…5 lei pentru elevi, studenti si pensionari.

2. Jack si femeile lui. La acelasi teatru am vazut anul trecut, de 8 martie , o alta piesa la fel de faina, piesa pe care o recomand doar celor care isi dau seama ca e imperios necesar sa traiasca in prezent. Scrisa în 1992, piesa are acute tente autobiografice. Publicul este poftit în apartamentul newyorkez al unui scriitor celebru care se luptă, mixând realitatea cu imaginaţia, cu femeile din viaţa lui: actuala soţie, cea decedată, fiica lui, sora lui, amanta sau psiholoaga. Piesa e punerea in scena a cartii lui Neil Simion, iar actorul principal e Mihai Bica, un actor absolut genial!

3. Sector S. Daca ai chef sa razi si nu-ti plac dramele existentiale, poti sa mergi la teatru la o comedie. Sector S, in regia lui Emanuel Parvu costa doar 10 lei. Se joaca intr-o sala micuta, intima, cu publicul pe scena  si o sa razi atat de mult, incat o sa te faca sa pleci din sala cu falcile infierbantate. Pieasa iti arata cum poate fi in Rai, dar si in Iad, daca nu stii sa fii fericit la timp cu ceea ce ai.

Have fun!

Be the first to comment on "Top 3 piese de teatru pe care merită să le vezi în Brașov"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*