De la Salzburg la București. Violonista Alexandra Bobeico

Untitled design (31)

A câştigat prima competiţie muzicală la vârsta de 9 ani, în cadrul celei dintâi ediţii a Concursului „Jurjac” din Botoşani, desfăşurat sub semnul tânărului George Enescu. De atunci, evoluţia Alexandrei a însumat zeci de premii şi distincţii la competiţii din ţară şi din străinatate, însă poate cea mai importantă realizare de până acum este câştigarea Premiului I şi a Premiului  pentru cea mai buna interpretare a lucrarii impuse în cadrul concursului Concertino Praga (ediţia 2013), organizat de Radiodifuziunea Cehă în colaborare cu Uniunea Europeana de Radio.

Născută într-o familie de muzicieni (1996), apariţiilor sale solistice se adaugă şi colaborările în calitate de concertmaistru cu Orchestra Junior, în cadrul Festivalului Internaţional „Enescu şi muzica lumii” (2013), sub conducerea lui Gabriel Bebeşelea, dar şi cu Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României (2014), sub bagheta lui Tiberiu Soare.

În prezent, Alexandra Bobeico este studentă la Universitatea „Mozarteum” din Salzburg, la clasa profesoarei Lily Francis.

Stagiunea de marți seara
Marți, 20 februarie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

ALEXANDRA BOBEICO – vioară
CLEMENTINA RISTEA-CIUCU – pian

Program

  • Ludwig van Beethoven
    Sonata nr. 9, în la major, op. 47, „Kreutzer”
  • Eugène Ysaÿe
    Capriciu după „Studiu în formă de vals” de Camille Saint-Saëns
  • Edvard Grieg
    Sonata nr. 3, în do minor,  op. 45
  • Franz Waxman
    Fantezia „Carmen”

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari  www.fge.org.ro

În 27 martie 2015, Alexandra Bobeico a participat în cadrul Concertului de tineret Euroradio, organizat sub egida Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), la Sala Radio, ocazie cu care a interpretat, împreună cu Orchestra  Naţională Radio dirijată de Gabriel Bebeşelea, Concertul nr.3 KV 216 în Sol major pentru vioară şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart.

Be the first to comment on "De la Salzburg la București. Violonista Alexandra Bobeico"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*