#Sliceoflife. Dacă ai nevoie de un instalator bun în București

Copy of 766px × 350px – Untitled Design

S-au aliniat planetele. A venit instalatorul. De la Târgu Mureș. A vorbit ceva maghiară la telefon în timp ce-mi făcea auditul țevilor de prin baie și bucătărie. N-am înțeles prea bine ce-a zis, dar m-am plâns și eu în românește că mi s-a stricat și lumina de la bucătărie, și televizorul, și telefonul, și că taică-miu e la Brașov și nu poate să mi le schimbe el.

A închis telefonul. A dat-o pe ardelenește. M-a întrebat dacă și eu zic la cafea – cafia. I-am dat din cap că da. Că nu mă las eu așa ușor.

Între timp mi-a desfăcut toată instalația de prin bucătărie și a luat cu el ceva becuri din alea care se bagă prin hotă. Și-a făcut poză la neon (am și un neon din ăla deasupra mobilei în bucătărie), și-a scos ruleta și l-a măsurat. A zis că-mi cumpără el de toate și că mi le aduce mâine. Să nu-mi fac griji – că are el grijă.

Apoi a sunat administratorul de bloc și i-a zis că trebuie să schimbe și țeava aia din baie care trece prin toată coloana că cine știe ce se întâmplă. Pe banii administrației. Nu i-a zis nimeni nimic despre asta. Cred că s-a uitat la mine și mi-a citit gândurile, cumva.

A venit și președinta de bloc ca să-și dea cu părerea dacă cei 500 de lei or să fie investiția corectă la baie. A fost și aia de acord.

Când am zis și eu că mă las de fumat, și-a scos un pachet de țigări din buzunar și m-a întrebat – Putem fuma aici? I-am răspuns că da, dar nu prea mult că se îmbibă pe aici canapeaua. Mi-a lăsat mie pachetul de țigări, dar l-am refuzat.

A zis că mâine îmi desface și televizorul. Și dacă vreau îmi schimbă și parchetul. Că sigur o să se umfle de la apă. Că el construiește și ceva case de la zero prin Germania. Și mai scumpe și mai ieftine. Am făcut din ochi în semn de apreciere.

Am crezut că glumește. Nu glumea. Și-a scos telefonul din buzunar și mi-a arătat ceva case la care lucrează acum băieții lui. Cam mulți la număr, vă zic.

Are și atestat din ăla ca să-ți monteze centrala de gaz. Nu contează din ce oraș ești. El vine și te rezolvă.
Are și-o nevastă de vreo 12 ani dar n-au mai făcut dragoste de vreo 5. Fix de aia, tot de vreo 5 ani are o nouă iubită în paralel. Mișto, blondă. Mi-a arătat-o tot pe telefon. 31 de ani. I-a luat și casă și mașină. Iubitei, nu nevestei. Gagica îl înșeală dar el o iartă, că-i tânără și greșește. El are 42 ani.
L-am întrebat dacă nevastă-sa știe sau cum se împacă cu asta.

Știu, am fost cam băgăreață, dar ce să-i faci – îmi plac poveștile oamenilor. De aia am vrut să mă fac jurnalistă. A zis că bănuiește dar îl iartă că ea e la menopauză și nu mai are chef de el. Că-i mai mare ca el cu vreo 15 ani. Și că vrea și el 2 copii dar n-are cu cine să-i facă. Că nu găsește nicio fată cu care să-i crească. Și c-ar lăsa-o și pe blondă și pe nevastă pentru doi copii pe care să-i cheme Remus și Valentina.

Am empatizat cu el, vă zic. Ba chiar mi-a adus aminte de taică-miu care se pricepe la toate cele și pe care nu-l scoți dintre copii.

Până a terminat treaba de prin bucătărie când s-a făcut, pe bună dreptate, liniște și m-a întrebat – Tu nu vrei să te măriți?

Be the first to comment on "#Sliceoflife. Dacă ai nevoie de un instalator bun în București"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*