Renumiți cineaști români și internaționali dezbat la București cu stăm cu democrația și justiția, în cadrul One Word Romania, Festival Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului

49348696_10156063608728994_437798536310947840_o

Din 1948 şi până la finele anului 1989, România se transformase într-o închisoare, libera circulaţie a oamenilor, a ideilor şi informaţiilor era socotită de comuniştii români, de Nicolae Ceauşescu însuşi, o favoare, nu un drept. Aceasta în pofida faptului că România era membră a ONU, era ţară semnatară a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului şi că, în august 1975, Nicolae Ceauşescu însuşi îşi pusese semnătura pe Actul final al Conferinţei pentru Securitate şi Cooperare Europeană de la Helsinki.

10 milioane de români se află astăzi în afara graniţelor ţării. Numărul este însă în creștere, deși, în mod teoretic, România este o țară democrată. Nu, nu este.

Anul acesta sunt 30 de ani de la Revoluția care a încheiat dictatura lui Nicolae Ceaușescu în România, dar și de la căderea Zidului Berlinului. Despre democrație, dar și despre justiție, refugiați, migranți, familii „netradiționale”, drepturile femeilor, ale persoanelor cu dizabilități sau despre condițiile de muncă ale lucrătorilor din România dar și din întreaga lume se va vorbi la Festivalul One World Romania, Festival Internațional de Documentar și Drepturile Omului, care va fi organizat la București, între 15 și 24 martie 2019.

10 zile în care, cei prezenți la eveniment, alături de regizori, și renumiți cineaști internaționali vor dezbate constructiv cum stăm cu pacea în lume, practic. 80 de documentare selectate de către One World Romania vor fi împărțite în mai multe secțiuni tematice, în completarea temei principale.

 Locațiile în care va avea loc festivalul sunt:
 
Întâlnirile boeme cu cineaștii vor avea loc  la  POINT, iar după programului zilnic de filme,  Londohome, devine hub-ul nocturn al evenimentului, unde puteți servi bere și alte cele care vă fac sufletul mai vesel, chiar și pentru câteva ore.
Oricine poate susține misiunea Asociației One World Romania, devenind „Prieten OWR” și, implicit, deținătorul primelor abonamente pentru cea de-a 12-a ediție a festivalului și a altor bunătăți marca OWR. Aflați mai multe despre cum poți deveni prieten „Cinefil”sau „Suporter”de aici: https://oneworld.ro/ro/prietenii-owr.

Organizator: Asociația One World Romania
Partener principal: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Fundației Konrad Adenauer
Cu sprijinul: Administrația Fondului Cultural Național, Centrul Național al Cinematografiei, Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, UNHCR – Agenția ONU pentru Refugiați, Organizația Internațională pentru Migrație
Parteneri: Ambasada Franței în România, Institutul Francez din București, Goethe-Institut București, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Suediei
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy

Be the first to comment on "Renumiți cineaști români și internaționali dezbat la București cu stăm cu democrația și justiția, în cadrul One Word Romania, Festival Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*